Confederatie Bouw wordt Embuild

donderdag 1 september 2022

Heuglijk nieuws: vanaf vandaag - 01/09/2022 - gaat de Confederatie Bouw door het leven onder de naam Embuild. De ‘Em’ staat daarbij voor ‘Empower’ en ‘Embrace’: versterken en ondersteunen met andere woorden. Waarom dit nieuw merk? Omdat de bouw veranderd is en meer dan ooit innovatief en duurzaam is. Ook onze organisatie evolueerde mee, maar onze naam dekte de lading niet goed genoeg meer.

Embuild krijgt een aangepast logo in de vorm van een baksteen vol punten. De baksteen is hét alom bekende symbool voor de bouw, denk maar aan de fameuze ‘baksteen in de maag’ van de Belgen. De punten weerspiegelen de vele nieuwe technologieën en technieken binnen de bouw, de digitalisering die ook in de bouw overal doorbreekt en tenslotte ook de grote verscheidenheid aan bedrijven en mensen in onze sector.

Dit filmpje illustreert dit nog mooier dan 1000 woorden kunnen doen …

Daarnaast zullen we ons ook laten gelden als ‘The Belgian Construction Association’, vermits Embuild als enige bouwfederatie actief is in heel België, veruit de meeste leden telt en zowel zelfstandigen, kmo’s als grote bedrijven vertegenwoordigt. Hiermee leggen we ook duidelijk de verbinding met onze vorige naam.

‘Progress. Together.’ Die omschrijving zal je eveneens op onze vele communicatiedragers aantreffen: de bouwsector evolueert immers razendsnel. We digitaliseren, maken gebruik van de modernste technieken, zorgen via nieuwbouw en renovatie voor duurzame woningen, gebouwen en infrastructuur, werken op een veiligere wijze en zo meer. Onze aannemers en installateurs gaan dus vooruit en we doen dat samen: de bouw is immers de sector bij uitstek waar we samenwerken om een project te realiseren. We dragen ook bij aan maatschappelijke vooruitgang: samen met onze 16.000 leden bouwen we letterlijk en figuurlijk de duurzame toekomst. Dat willen we de komende jaren blijven doen. Samen met jou.

 

Image
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
T 09 244 45 00
opleidingenovl@embuild.be
Image

© 2022 Embuild West- en Oost-Vlaanderen. webdesign by SCOPS (www.onlineopvallen.be)