Inleiding

Word is het ideale programma om heel wat basistechnieken van het Office-pakket te leren. Als je goed met Word kan werken dan heb je al de basis die je nodig hebt om met andere programma’s van Office te leren werken. Dankzij de keuze uit 4 verschillende modules die je elk afzonderlijk kan volgen kan je zelf kiezen in welk onderdeel van Word je jezelf deze keer wil verdiepen. Bij het volgen van een module wordt wel verwacht dat de materie uit de vorige module(s) gekend is.

De opleiding is onderverdeeld in 4 modules. Iedere module kan afzonderlijk gevolgd worden.

Programma

Module 1 | Basisbeginselen, navigatie en selectie en tekenopmaak

In de eerste module starten we met de basisbeginselen van Word. Wat je hier leert is essentieel om later op een vlotte manier te werken. We leren op een correcte manier navigeren en selecteren. Je leert ook opmaak toepassen, dit op tekenniveau zoals onderlijnen, hoofdlettergebruik, toepassen van kleur… Deze opleiding is geschikt voor beginners én je krijgt de kans om deze kennis toe te passen aan de hand van een oefening.

Module 2 | Alineaopmaak, paginaopmaak en ontwerpmogelijkheden

Er wordt verder gebouwd op de eerste module, door de andere vormen van opmaak aan te leren: We leren alinea’s en pagina’s opmaken. Dit houdt ook in dat we kop- en voetteksten gaan invoegen en dat we leren ontwerpen. Hierdoor kan je een document opstellen met respect voor je huisstijl en ervoor zorgen dat je op elke pagina een paginanummer hebt. Ook opsommingstekens en nummering zullen na deze module geen geheimen meer hebben.

Module 3  Werken met objecten en afbeeldingen, Smart Art en integratie grafieken

We staan stil bij het invoegen van objecten en afbeeldingen. Wist je dat er in je Office al een hele bibliotheek aan afbeeldingen bestaat? Wat met je eigen afbeeldingen en  hoe krijg ik die op een mooie manier aangepast? Wat zijn de geheimen rond het schikken en bewerken van je afbeeldingen en hoe krijg ik die op de gewenste plaats? Kan ik  via SmartArt een organogram opstellen of kan ik mijn Excel-grafiek ook in Word integreren? Dit en nog veel meer komt aan bod in deze 3e module.

Module 4 | Verzendlijsten, werken met velden, inhoudsopgave en verwijzingen

Met deze laatste module zal je je Word-kennis volledig optimaliseren. We gaan eerst leren werken met verzendlijsten. Wist je dat je gepersonaliseerde brieven kan  samenvoegen met een adressenlijst uit Excel of Outlook? En dat je etiketten kan laten drukken met Word? Je kan in documenten invulvelden toevoegen om mensen info te  laten invullen. Als je werkt met langere documenten, kan het nodig zijn om te leren werken met inhoudsopgaves (niet manueel, maar met één klik op een knop), waarbij je ook het gebruik van Stijlen gaat leren). Ten slotte leer je ook nog verwijzen in je document, waardoor je dan helemaal klaar bent om met Word professionele documenten te maken.

Prijs en tussenkomsten

  Lid  Niet-lid
Prijs per module € 100 € 135
Alle modules (25% korting) € 300 € 405

 

  

 

 

Word - Module 1: Basisbeginselen, navigatie, selectie en tekenopmaak

Geen evenementen

Word - Module 2: Alineaopmaak, paginaopmaak en ontwerpmogelijkheden

Geen evenementen

Word - Module 3: Werken met objecten en afbeeldingen, Smart Art en integratie grafieken

Geen evenementen

Word - Module 4: Verzendlijsten, werken met velden, inhoudsopgave en verwijzingen

Geen evenementen