Inleiding

Anno 2018 kan je jezelf geen (werk)leven meer voorstellen zonder computer. Maar als je de opstap hebt gemist op de digitale trein, dan kan het een extra grote uitdaging zijn om nog mee te kunnen met alle verplichtingen op je werk. Om een antwoord te bieden aan personen die zich nog niet zo sterk voelen met de computer, bieden wij deze modulaire opleiding aan.

Deze cursus is onderverdeeld in 4 modules die elk afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Bij het volgen van een module wordt wel verwacht dat de materie uit de vorige module goed gekend is.

Programma

Module 1 | Verken de Windows omgeving

In deze module leer je de basisbeginselen van een Windows-pc. Laat je niet vangen, ook in deze module kom je al tips & tricks te weten die waarschijnlijk nieuw voor je zijn.  We leren er werken met tegels en snelkoppelingen. Je duikt in de wereld van de instellingen van je pc, leert updates instellen, werken met de taakweergave en je taakbalk personaliseren. Of wat dacht je van het installeren en verwijderen van een programma, installeren van apps en wijzigen van je standaardprogramma’s? Hoe pas ik mijn  bureaublad aan en personaliseer ik mijn Windows? Dit en nog veel meer kom je te weten in deze eerste module.

Module 2 | Hoe werk ik echt met Windows Verkenner?

Windows Verkenner is absolute basiskennis om vlot met een pc te kunnen werken. Want hoe zit dat ook al weer met mappen, kopiëren, knippen en plakken? Hoe verplaats of kopieer ik mijn documenten snel in bulk dankzij juiste selectietechnieken? Hoe bepaal ik mijn omgeving snelle toegang en hoe kan ik mijn documenten snel sorteren en filteren? Kan ik via de zoekfunctie een document snel terugvinden? Wat met gezipte of gecomprimeerde mappen? Waar vind ik mijn downloads en hoe zet ik op een vlotte manier bestanden over op een usb-stick? De leerstof uit deze module is essentieel om goed met een pc te werken.

Module 3 | De wereld van het wereldwijde web

Onmogelijk te negeren: het wereldwijde web. Je krijgt inzicht in de verschillende providers en je leert favorieten/bladwijzers toepassen. Kom te weten hoe je meerdere  startpagina’s kan toevoegen en hoe je moet werken met vensters of tabbladen. Kan ik op een efficiënte manier mijn geschiedenis gebruiken of iets vlotjes opzoeken op het  web? Wat als ik grote bestanden moet doorsturen? Hoe kan ik mij beschermen tegen virussen en andere gevaren of hoe kan ik pop-ups in- en uitschakelen? Dit alles maakt  deel uit van de 3e module uit de reeks.

Module 4 | Leren werken met documenten a.d.h.v. Office

Om je kennis dan helemaal te vervolmaken, moeten we het hebben over het pakket Microsoft Office. In deze 4e module starten we met de basis rond werken met  documenten. Je krijgt inzicht in de backstage van het pakket en we leren hoe je documenten kan bewaren en beheren. Door enkele tips vanuit Word, Excel en Outlook aan te brengen, zal de omgeving van deze programma’s comfortabeler worden. Hoe werk je met het lint, wat kan ik allemaal aanpassen in mijn opties? Door de kern van de  programma’s kort te overlopen zal je na deze module helemaal klaar zijn om de verdere opties van de IT-wereld te verkennen.

Planning

Deze opleiding wordt niet georganiseerd tijdens dit opleidingsseizoen. Wens je deze opleiding toch te volgen? Stuur een mailtje naar je lokale Confederatie en we plaatsen je op de wachtlijst. Bij voldoende interesse organiseren we deze opleiding zeker opnieuw. Wens je deze opleiding op maat te organiseren? Neem dan contact op met je lokale Confederatie.

WVL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 056 26 81 50
OVL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 09 244 45 00