Het allerbelangrijkste om uw job in de bouw goed te kunnen uitvoeren is kennis van zaken en het afleveren van een goede kwaliteit. Hoe kan u ervoor zorgen dat u steeds mee blijft met de veranderingen binnen uw sector of u ook in orde te brengen met een aantal verplichte opleidingen? Dat kan u doen via onze bouwtechnische opleidingen. Hieronder vindt u de onderverdelingen terug.

Duurzaam bouwen  |  Bouwtechnisch   |  Vaktechnische praktijkopleidingen   |  Asbest   |  Bouwproces & organisatie   |  Nascholing vakbekwaamheid beroepschauffeurs

 

 

 

 

Duurzaam bouwen

Tegenwoordig kan je er niet meer onderuit: Bouwen moet anders dan vroeger en moet vooral duurzaam, efficiënt en milieuvriendelijk gebeuren. Ook hiervoor proberen wij u met ons aanbod te helpen, zodat je steeds mee kan met de nieuwste technologieën en technieken. Onderwerpen van zonnepanelen tot luchtdicht bouwen en BEN bouwen worden door professionals grondig belicht. 

 

 

 

 

Bouwtechnisch

Dankzij onze bouwtechnische opleidingen kan u uw vakkennis gaan verdiepen. Ook nu hebben we weer een aantal nieuwe opleidingen in ons aanbod, en we proberen ons aanbod ook steeds uit te breiden. 

 

 

 

 

Vaktechnische praktijkopleidingen

Tijdens deze praktijkopleidingen, krijg je de kneepjes van het vak pas echt onder knie. Zo kan je leren lassen, of leer je de technieken voor het plaatsen van linoleum. 

 

 

 

 

Asbest

Alle bouwvakarbeiders die sporadisch of regelmatig met asbest in aanraking komen, moeten een gepaste opleiding volgen. Bovendien moet je ook nog jaarlijks een bijscholing volgen. Opgelet: dit gaat om het verwijderen van vaste asbest. Voor het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest moet je altijd beroep doen op een erkende asbestverwijderaar. 

 

 

 

 

Bouwproces & organisatie

Naast het uitvoeren van werkzaamheden op de werf, mag u het belang van de voorbereiding van het bouwproces en de bouworganisatie niet gaan onderschatten. Ook hierover hebben wij opleidingen in ons aanbod. 

 

 

 

 

Nascholing vakbekwaamheid beroepschauffeurs

Het attest van vakbekwaamheid en de vijfjaarlijkse nascholing is sinds september 2009 verplicht voor alle professionele bestuurders met een rijbewijs van de categoriegroep C (voertuigen met een MTM van meer dan 3,5 ton). Bij het volgen van 5 modules nascholing vakbekwaamheid, wordt bepaald dat er minstens één module gevolgd moet worden uit elk van de 3 verplichte categorieën. Elke bestuurder moet daarbij ook minstens 3 uren praktijkles achter het stuur gevolgd hebben. Wij voorzien dan ook opleidingen in elk van de 3 verplichte categorieën waaronder ook de mogelijkheid om 3 uur praktijk te volgen.