Het platte dak vanuit technisch oogpunt

Platte daken zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse landschap. De technologie van het dakdichten heeft de voorbije jaren een enorme evolutie doorgemaakt. Bovendien worden platte daken meer en meer functioneler en gebruikt als groendak, terrasdak of het plaatsen van installaties zoals zonnepanelen,…

Een doordacht ontwerp van een correcte dakopbouw met geschikte materialen en een kwaliteitsvolle uitvoering is bijgevolg van groot belang voor een duurzaam plat dak.

 

Programma

De opleiding bestaat uit 2 delen:

  • Tijdens het eerste deel van de opleiding zal de aandacht toegespitst worden op de eisen die aan platte daken worden gesteld, de opbouw van platte daken en de materialen waaruit het dak is samengesteld.

Hierbij wordt als leidraad de nieuwe Technische Voorlichting 280 (gepubliceerd in 2022) gehanteerd. De verschillen en nieuwigheden tov. de vroegere TV 215 worden hierbij ook toegelicht.

  • In het tweede deel van de opleiding besteden we aandacht aan de dakdetails aan de hand van de TV 244 en bekijken we de regenwaterafvoer van platte daken.

Correct ontworpen en uitgevoerde detailleringen winnen immers alsmaar meer aan belang om niet alleen de waterdichtheid te waarborgen maar om ook de continuïteit van de thermische isolatie en de luchtdichtheid te waarborgen.

  • De opleiding is doorspekt met schadegevallen om de reden van de richtlijnen uit de voornoemde Technische Voorlichtingen te verklaren en de impact van bepaalde tekortkomingen op de duurzaamheid en de prestaties van het bouwwerk te verduidelijken.

 

Doelpubliek en specifieke vereisten

Bouwprofessionelen, zoals aannemers, architecten, experten, fabrikanten, bouwhandelaars en openbare besturen. Een basiskennis van de bouw is gewenst.

 

Prijs

  Lid  Niet-lid
Opleidingskost € 138 € 185

 

De opleidingskost is gratis voor bedienden PC200 dankzij de tussenkomst van Cevora.
Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

 

Mogelijke tussenkomsten




 

 

Image
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
T 09 244 45 00
opleidingenovl@embuild.be
Image

© 2022 Embuild West- en Oost-Vlaanderen. webdesign by SCOPS (www.onlineopvallen.be)