Inleiding

Deze opleiding richt zich naar iedereen in de bouwwereld die eenvoudige laswerken op staal met de beklede elektrode (alias ‘baguette-lassen’) beter wil beheersen. Er is geen voorkennis vereist. Tijdens de opleiding wordt steeds vertrokken van de individuele kennis van elke deelnemer en stapsgewijs naar een hoger niveau toegewerkt. We gebruiken hiervoor de erkende didactiek volgens de richtlijn internationaal lasser van IIW (International Institute of Welding). De deelnemers brengen hun veiligheidsschoenen, lashandschoenen, lashelm, slijpbril, onbrandbare laskledij (broek + vest) en een lunchpakket mee.

Programma

De opleiding is een 100 % praktijkopleiding, met een variabel instapniveau. Afhankelijk van de specifieke vraag van de deelnemers kunnen volgende aspecten aan bod komen:

  • het lassen van wapeningsnetten
  • het leggen van hoeknaden plaat op plaat in verschillende lasposities en diktes
  • het maken van buis op plaat of profiel op plaatverbindingen in verschillende posities

Gedurende de opleiding kan de cursist kiezen voor lassen met een basisch of rutiel beklede elektrode.

Cursisten kunnen eventueel zelf toepassingen aanbrengen uit hun eigen werkomgeving en al dan niet zelf oefenstukken meebrengen.

Prijs en tussenkomsten

Deze opleiding wordt niet georganiseerd tijdens dit opleidingsseizoen. Wens je deze opleiding toch te volgen? Stuur een mailtje naar je lokale Confederatie en we plaatsen je op de wachtlijst. Bij voldoende interesse organiseren we deze opleiding zeker opnieuw. Wens je deze opleiding op maat te organiseren? Neem dan contact op met je lokale Confederatie.

WVL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 056 26 81 50
OVL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 09 244 45 00