Inleiding

Een onverwachte stuurbeweging, een bestuurder die even niet oplet… Kleine foutjes met grote gevolgen zoals een gekantelde vrachtwagen bijvoorbeeld. Ondanks alle elektronische snufjes aan boord van een truck is het elke week raak. De oorzaken zijn divers: de mens
achter het stuur, het voertuig of de kennis ervan, het niet respecteren van de wegcode, afleidingen in en rond het verkeer, etc. We behandelen stuk voor stuk alle aspecten van defensief rijden om je als bestuurder bewuster te maken.

Deze opleiding wordt enkel aangeboden in het Frans.

Erkend voor 7 punten nascholing vakbekwaamheid beroepschauffeurs C/CE. Deze module telt voor 3 uren praktijkles. Deze opleiding valt onder categorie 1.

Programma

Het doel van deze module is een gepaste houding aannemen in het verkeer. Voorkom zelf fouten en houd rekening met die van anderen. Leer ongunstige verkeersomstandigheden inschatten en ken je voertuig. Wanneer bestuurders op een beheerste manier aan het verkeer deelnemen, komt dit het bedrijfsimago ten goede. Daarnaast zijn er ook heel wat voordelen voor het algemeen belang zoals minder ongevallen, een vlot verkeer en een gezonder milieu. 

Prijs en tussenkomsten

Lid  Niet-lid
€ 669 € 903

 

 

 

Defensief rijden (Conduite Défensive) - Franstalig

Geen evenementen