Inleiding

Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe je luchtdichting correct plaatst aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie. De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en in het bijzonder het belang van luchtdichting.

Voor deze opleiding dienen de deelnemers volgende te voorzien:
• een schroefmachine (min 14.4 V – vooraf opgeladen) op accu
• lijmpistool
• nietmachine (4-8 mm) om membranen vast te nieten

Programma

Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp-open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de  belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren.

  • introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting
  • monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus
  • praktijkopleiding op luchtdichtingskubus
  • demonteren van de luchtdichtingskubus

Planning

Deze opleiding wordt niet georganiseerd tijdens dit opleidingsseizoen. Wens je deze opleiding toch te volgen? Stuur een mailtje naar je lokale Confederatie en we plaatsen je op de wachtlijst. Bij voldoende interesse organiseren we deze opleiding zeker opnieuw. Wens je deze opleiding op maat te organiseren? Neem dan contact op met je lokale Confederatie.

WVL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 056 26 81 50
OVL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 09 244 45 00