Deze opleiding behandelt de uitvoering van metselwerk en is voornamelijk gebaseerd op de inhoud van de nieuwe Technische Voorlichtingsnota (TV) 271 ‘Uitvoering van metselwerk ’en de TV 264 ‘Referentiedetails voor spouwmuren’.

De TV 271 is een leidraad voor de goede praktijk en is complementair aan de nationale bijlage van het deel ‘uitvoering’ van Eurocode 6 en aan STS 22 ‘Metselwerk voor laagbouw. Deze laatste vatten de specificaties en gebruikseisen in België voor dit soort werken samen. De TV heeft betrekking op dragend en niet-dragend, decoratief en niet-decoratief metselwerk.


Programma

De opleiding gaat in op ontwikkelingen en trends in de metselwerkindustrie. Er wordt ook toegespitst op het specifieke thema van de spouwmuur: het ontwerp, de uitvoering en de referentiedetails. Tot slot worden de aandachtspunten met betrekking tot de uitvoering van gelijmd gevelmetselwerk en de plaatsing van geprefabriceerd metselwerk toegelicht.

Doorheen de opleiding worden ook de meest voorkomende of significante schadebeelden behandeld.

Metselwerken en referentiedetails voor spouwmuren

Op de website www.cbwvl.be/opleidingen kan je een overzicht vinden van al onze geplande opleidingen.

Zijn er geen datums gepland voor deze opleiding of zijn alle sessies volzet? Schrijf je dan hier in op onze wachtlijst, we houden jullie op de hoogte van zodra er een nieuwe sessie ingepland staat.