Platte daken zijn al jaar en dag het meest gebruikte dakconcept voor industriële gebouwen en kantoorgebouwen. Gelet op de huidige en toekomstige energetische context, kent het platte dak tegenwoordig echter ook een groeiend succes in de residentiële sector, zowel voor individuele als collectieve bouwwerken. Ook doordat de belangrijkste afdichtingssystemen een stuk duurzamer zijn geworden, zijn platte daken niet meer weg te denken uit het hedendaags bouwlandschap.


Programma

  • Tijdens het eerste deel van de opleiding zal de aandacht toegespitst worden op de voornaamste opbouwen en functies van platte daken en op de belangrijkste ontwikkelingen sinds de publicatie van de TV 215. Na de bespreking van de aspecten windstabiliteit, thermisch comfort, brandveiligheid en water-, lucht- en dampdichtheid,  zullen we de verwachte evoluties van de techniek van nabij bekijken.
  • In het tweede deel van de opleiding bekijken we de afvoer van het regenwater en besteden we aandacht aan een aantal courante dakdetails die niet alleen toelaten om
    de continuïteit van de waterdichtheid te waarborgen, maar ook om de thermische isolatie en de continuïteit van de luchtdichtheid veilig te stellen.
  • Doorgaans zullen er ook enkele schadegevallen belicht worden om de impact van bepaalde tekortkomingen op de duurzaamheid en de prestaties van het bouwwerk duidelijk te maken.

Het platte dak vanuit technisch oogpunt

Op de website www.cbwvl.be/opleidingen kan je een overzicht vinden van al onze geplande opleidingen.

Zijn er geen datums gepland voor deze opleiding of zijn alle sessies volzet? Schrijf je dan hier in op onze wachtlijst, we houden jullie op de hoogte van zodra er een nieuwe sessie ingepland staat.