Ondanks alle zorg die besteed wordt aan een goede uitvoering, wordt de afdeling Technisch Advies nog vaak gecontacteerd in verband met schadegevallen bij terrassen op volle grond. De vermelde schadebeelden gaan van onder meer scheurvorming in de voegen en/of tegels, over de opwelving en onthechting van de afwerking, tot  vlekvorming en vergroening. Wat zijn de oorzaken van de schade? Hoe kan deze schade opgelost worden? En welke bouwtechnische regels moeten toegepast worden om dit te voorkomen?

Tijdens deze opleiding zullen een 15-tal schadebeelden geanalyseerd worden van oorzaak tot oplossing. Aan de hand van beeldmateriaal en duidelijke tekeningen zullen ook de do’s-and-don’ts voor de aanleg van terrassen op volle grond geïllustreerd worden. Kom ontdekken waar het kan mislopen bij de opbouw van dergelijke terrassen,  buitentrappen, inritten van garages aan eengezinswoningen en vloerbedekkingen rond buitenzwembaden.
En kom alles te weten over de correcte uitvoering, de materiaalkeuzes en de geschikte laagopbouw.


Programma

  • schadebeelden: scheurvorming in voegen en tegels, vorstschade, vergroening, vlekvorming, kleurverschillen in het voegsel, het loskomen van tegels…
  • uitvoeringstechnieken: plaatsing met lijm of mortel, plaatsing op tegeldragers, losse plaatsing op kift
  • waterafvoer en drainage
  • aansluitingen aan gevels, trappen, vloeren rond buitenzwembaden en inritten van garages.

Let op: balkonterrassen en houten terrasbekledingen zullen niet behandeld worden.

Buitenvloeren

Op de website www.cbwvl.be/opleidingen kan je een overzicht vinden van al onze geplande opleidingen.

Zijn er geen datums gepland voor deze opleiding of zijn alle sessies volzet? Schrijf je dan hier in op onze wachtlijst, we houden jullie op de hoogte van zodra er een nieuwe sessie ingepland staat.